Presentaties over IT Security Awareness

In de afgelopen maanden hebben we een aantal presentaties mogen houden over verschillende onderwerpen. In dit bericht delen we een tweetal presentaties via Slideshare. Delen mag en wordt dan ook zeker gewaardeerd.

IT Security Awareness - Presentatie over IT Security Awareness - NVE

Presentatie over IT Security Awareness in een kilobyte – Rotary ’t Loo, Emmen

De eerste presentatie, “IT Security Awareness in een kilobyte”, is een introducerende presentatie om de bewustwording van IT Security te prikkelen. Welke gevaren zijn er eigenlijk? Waar moet ik me bezig houden? Hoe maak ik mijn medewerkers bewust van de IT Security? De presentatie is gegeven aan Rotary ’t Loo te Emmen in februari van 2015.

Daarnaast is de presentatie een kennismaking met Veteris IT Services en de werkwijze van Veteris. Het Meten, Weten en Ontzorgen principe wordt hier uitgelegd en laat zien dat Veteris eerst meet wat er fout kan gaan, training geeft aan de klant (weet) en daarna de zorg wegneemt door maatregelen te treffen zodat een cyberaanval tot een minimum wordt beperkt. Deze manier van aanpakken is doeltreffend en effectief.

 

IT Security Awareness – Veteris IT Services from Jochen den Ouden

Een tweede presentatie die we gaan delen is de presentatie die gegeven is aan de LOI (Leidesche Onderwijs Instellingen) in maart van 2016.

Deze presentatie is gehouden om de bewustwording te creëren bij de verschillende examencommissies van de LOI met betrekking tot digitaal onderwijs en examineren. Vanwege de grote toestroom aan digitale middelen zoals smartphones en smartwatches (zoals bijvoorbeeld een Pebble Time of Apple Watch) is het veel makkelijker geworden om fraude te plegen binnen de digitale toetsomgeving. Maar ook oudere technieken zoals het verstoppen van spiekbriefjes kan natuurlijk veel beter met de huidige digitale technieken. Hoe? Dat zie je in de presentatie hieronder:

 

Presentatie over Hacken en Fraude in de digitale toetsomgeving – Keynote LOI

 

Loi keynote (pdf) from Jochen den Ouden

De presentaties mogen gedeeld worden en wanneer je deze gebruikt is het leuk wanneer laat weten dat je dit doet. Dit mag in de comments of via een bericht. Meer van Veteris weten? Check Slideshare. Ook een presentatie over IT Security, Cybercrime Hacking en Fraude of een ander onderwerp? Neem dan contact op via mail of vul het formulier in.