Baseline informatiebeveiliging overheid

Wanneer u als overheidsorganisatie gebruik maakt van gevoelige informatie, is het belangrijk dat de beveiliging hiervan goed is ingericht. Er vinden dagelijks cyberaanvallen plaats die negatieve gevolgen hebben als er bijvoorbeeld persoonsgegevens op straat komen te liggen. De Baseline Informatiebeveiliging Overheid zorgt ervoor dat deze informatie bij iedere overheidsorganisatie veilig wordt geborgd. Als overheidsorganisatie moet ook u hieraan voldoen.

Baseline

Informatiebeveiliging

Overheid

Alle overheidsinstellingen in Nederland moeten voldoen aan de BIO. Wij zijn gespecialiseerd in de normen waar u als overheidsorganisatie aan moet voldoen. Weet u dus niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag verder met het implementeren of het checken van uw BIO!

BIO overheid

Als overheidsorganisatie beschikt u over gevoelige en vertrouwelijke informatie van onder andere burgers. Voorheen had iedere overheidsorganisatie een eigen baseline. Doordat er nu een gezamenlijke baseline is bepaald, kan er een verhoogde veiligheid gewaarborgd worden. U als overheidsorganisatie moet voldoen aan een aantal normen. Omdat dit niet in een paar zinnen te omvatten is, geven we u een aantal voorbeelden zodat u een beeld krijgt bij wat u hieronder kunt verstaan:

Dit zijn redenen om een pentest uit te laten voeren

 

  • U moet een informatiebeveiligingsbeleid opstellen. Dit beleid moet een aantal strategische uitgangspunten en randvoorwaarden bevatten, zoals een wachtwoordbeleid, het versturen en ontvangen van bestanden op een veilige wijze, asset management (beheer van alle producten en diensten die bij de informatiehuishouding horen), etc.
  • De rollen en verantwoordelijkheden binnen de organisatie op het gebied van informatiebeveiliging moeten vastgelegd zijn.
  • Er moeten maatregelen getroffen zijn om ervoor te zorgen dat er geen onbedoelde toegang tot bedrijfsmiddelen gerealiseerd kan worden.
  • De mobiele apparatuur moet voorzien zijn van een toegangs- en beveiligingsmechanisme.

 

Baseline informatiebeveiliging rijksoverheid

Wij kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet waar u moet beginnen. Omdat informatiebeveiliging voor ons gesneden koek is, helpen we u graag verder. Heeft u een vraag? Of hulp nodig bij het implementeren van de BIO?

Neem dan gerust contact met ons op