Cursus:

leer ethisch hacken

Bent u benieuwd hoe een hacker te werk gaat zodat u uw systemen hierdoor beter kunt beveiligen? 

Leer ethisch hacken door middel van een cursus!

U ontdekt alle ins en outs van ethisch hacken. Voordat we u meenemen in hoe een cursus eruit ziet, leggen we eerst uit wat ethisch hacken precies inhoudt.

Ethisch hacken: wat betekent het en wat levert het u op?

Wanneer u gebruik maakt van klantgegevens of gevoelige informatie binnen een organisatie, is het belangrijk dat deze informatie beveiligd opgeslagen wordt, zodat hackers er niet zomaar bij komen.

Zoals u zich dagelijks bezighoudt met werkzaamheden binnen een legale organisatie, houden hackers zich dagelijks bezig met hun illegale werkzaamheden.

U kunt zich voorstellen dat zij u dus altijd een stap voor zijn op de manier waarop u uw systemen probeert te beveiligen. Het ethisch hacken toont aan waar cybercriminelen gaten vinden om in te breken binnen uw organisatie. Wij vertellen u daarom graag hoe een hacker te werk gaat, met een cursus ethisch hacken.

Met ethisch hacken bedoelen we dus dat we op een legale manier beveiligingssystemen en netwerken testen met als doel de veiligheid hiervan te optimaliseren.

 

Wat doet een ethisch hacker

 

 

Een ethisch hacker test beveiligingssystemen en netwerken om ervoor te zorgen dat fouten en kwetsbaarheden opgespoord worden. Wanneer dit inzichtelijk is, kan een bedrijf actie ondernemen. Een ethisch hacker draagt bij aan het veiliger maken van uw netwerken en systemen.

Ethisch hacken leren

Bent u benieuwd wat een ethisch hacker doet? Dan kunt u de cursus Hacker:404 afnemen. In 404 minuten ontdekt u alle ins en outs van ethisch hacken.

Voor wie

Wij organiseren de training Hacker:404 voor twee doelgroepen:

  • Voor mensen met een brede interesse in de wereld van security awareness, maar zonder specifieke IT kennis. Denk aan ondernemers, ZZP-ers en beleidsadviseurs.
  • Voor ervaren IT-ers die meer tools zoeken voor informatiebeveiliging, zodat de systemen binnen een organisatie zo veilig mogelijk worden gemaakt.

Waar gaat het om bij Hacker:404?

Tijdens deze training komt u erachter hoe u, met geringe persoonsinformatie, toch veel over iemand te weten kunt komen. U leert gebruik te maken van de gereedschappen en krijgt inzicht in de denkwijze van een hacker. Omdat wij ethisch hackers zijn, werken we met een non-disclosure agreement (NDA) waarin u verklaart uw kennis alleen te gebruiken op een ethische manier.

Ook als u weinig technische kennis heeft, kunt u door zelf te leren hacken de kans verkleinen om zelf gehackt te worden. Bent u een IT-er of heeft u veel verstand van IT? Ook dan kan deze cursus leerzaam zijn. We passen namelijk het niveau aan, aan uw kennisniveau.

Wat leert u in de training Hacker:404?

  • Hoe hack ik een wachtwoord?
  • Hoe kwetsbaar ben ik online?
  • Welke tools gebruikt de hacker?
  • Hoe gebruik ik social engineering (techniek om via de zwakste schakel – de mens – toegang te krijgen tot systemen)

Meer weten?

Neem contact met ons op via het contactformulier
Wat doen hackers?