Informatiebeveiliging advies

Wat is informatiebeveiliging?

Informatiebeveiliging heeft als doel ervoor te zorgen dat gevoelige informatie binnen uw organisatie zo goed mogelijk wordt beveiligd. Denk aan belangrijke bedrijfsgegevens of persoonsgegevens die op straat kunnen komen te liggen door toedoen van kwaadwillende hackers.

Informatiebeveiliging advies

Het is van belang dat iedereen binnen uw organisatie op de hoogte is van de risico’s van informatiebeveiliging. Ook al zijn uw systemen goed beveiligd, dan nog vormen uw medewerkers een risico waardoor gevoelige informatie kan lekken. Denk aan:

  • schermen niet vergrendelen;
  • exportfunctie misbruiken;
  • slachtoffer worden van phishing mails.

 

Iedereen binnen uw organisatie moet op de hoogte zijn van hun aandeel in informatiebeveiliging en gedrag. Focus op techniek en gedrag is van groot belang en bewustwording is de eerste stap. De volgende stap om uw bedrijf zowel technisch (systemen) als op het gebied van gedrag (medewerkers) zo goed mogelijk te beveiligen, is advies inwinnen. En daar komen wij om de hoek kijken.

Adviseurs informatiebeveiliging

Wij zijn adviseurs in informatiebeveiliging. In heldere taal vertellen wij hoe een hacker te werk gaat, zodat er bewustwording ontstaat over de impact van informatiebeveiliging. Vervolgens vertellen wij wat we waarnemen binnen uw organisatie op het gebied van beveiliging. Tot slot adviseren wij wat nodig is om ervoor te zorgen dat u uw werkprocessen en systemen zo veilig mogelijk kunt gebruiken.

Checklist risicoanalyse informatiebeveiliging

Aan de hand van een concrete checklist kunnen we beoordelen of uw informatiebeveiliging voldoet aan de juiste voorwaarden. Vanuit deze checklist maken we inzichtelijk waar de kwetsbaarheden zitten, zodat u deze kunt aanpakken.

Naast een checklist kan er een pentest uitgevoerd worden. Deze test laat zien of uw systemen, website en/of apps veilig werkt. U ontvangt vervolgens een rapportage waarin heel helder uitgelegd wordt waar wij kwetsbaarheden hebben aangetroffen, zodat u hier wat aan kunt doen.

Nadat het advies is doorgevoerd, kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers veilig en bewust omgaan met het verwerken van bedrijfs- en persoonsgegevens. Wij helpen u hier graag bij en nemen iedereen binnen uw organisatie tijdens een lezing en/of training mee in de wereld van informatiebeveiliging. Wat zijn de meest gemaakte ‘fouten’? Hoe kunt u ervoor zorgen dat u uw eigen gegevens zo goed mogelijk beveiligt? Lees hier meer over onze trainingen en lezingen.

Phishing

Informatiebeveiliging bedrijven

Elke organisatie die online werkt met gevoelige data heeft te maken met informatiebeveiliging. Wij geven advies dat geschikt is voor bedrijven in alle branches: van MKB tot overheid, van zorg tot onderwijs en verenigingen tot zzp-ers.

Heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wil je weten hoe je veilig online kunt zijn? Download hier onze whitepaper.

Informatiebeveiliging advies

Aarzelt u of uw bedrijf op een juiste manier omgaat met klantgegevens en of u bestand bent tegen cybercriminaliteit? Als IT security specialisten weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om een gedegen advies in te winnen dat gebaseerd is op verschillende invalshoeken; elke organisatie is namelijk anders. Daarom bieden wij advies op maat. Samen gaan we in gesprek om te achterhalen waar uw organisatie op het gebied van informatiebeveiliging behoefte aan heeft.

Meer weten? Neem contact met ons op
Enumeratie van gebruikersnamen