Event: Innofuture Emmen

Jochen den Ouden

Denk aan drones, robots, mobility, 3D-printing, gaming en hacking. Plaats dit alles in Emmen (Drenthe) en je krijgt het nieuwste tech-event Innofuture. En ik mocht daar spreken.

Innofuture Emmen richt zich op de mens van morgen die op zoek is naar wat technologie is. En of dit nu gaat om te proeven als kind aan nieuwe technologie of dat je als werknemer je zoektocht geopend hebt naar een nieuwe baan in tech: Innofuture biedt het allemaal. Grote bedrijven zoals Deloitte laten zien wat ze voor je kunnen betekenen maar ook kleinere bedrijven die net gestart zijn laten zien wat

Het gave aan dit event was dat het in Emmen gehouden werd. Emmen kent natuurlijk van oudsher een echte maakindustrie. Een beurs als deze hoort daar dan ook gewoon thuis.  Check het gave filmpje hieronder maar:

https://www.youtube-nocookie.com/embed/kD4FY7JFXS0

Mijn rol bij Innofuture Emmen

Ik werd benaderd door Linda Meijer-Albert om een talk te houden over cybersecurity. Ze had me eerder gezien en ontmoet en omdat ik echt enthousiast werd over haar verhaal (technologie laten zien, laten voelen en laten ervaren) wilde ik graag meewerken aan het event. De uitdaging voor deze talk zat vooral in het feit dat het erg gemend publiek was: jong en oud, techies en no-techies. Het moet door iedereen begrepen worden en iedereen moet er iets in herkennen. Hoe dit gedaan heb? De eenvoud van technologie behouden. Ik heb me vooral bezig gehouden met het waarom. Wat betekent cybercrime nu precies? Wat is hacken? Waarom ben je interessant voor een hacker? Door te spelen met metaforen, het laten zien van voorbeelden (uit mijn eigen ervaring maar ook door het tonen van artikelen) heb ik het publiek meegenomen in de wereld van cybercrime. Het mooie is dat mensen enthousiast worden als er een stuk herkenning is. Iedereen kent wel een verhaal van iemand die minder goed omging met zijn of haar privacy of kent een bedrijf dat gehackt is.

Dat is wat ik ook graag doe in mijn talks: zorgen herkenning, het begrijpelijk uitleggen van soms moeilijke dingen en mensen af en toe laten verbazen. Wil je dit ook eens ervaren, net als Innofuture Emmen? Laat het me weten. Ik kom graag een talk geven bij jouw event!