Mijn favoriete websites over hacking en cybercrime

Favoriete website hacken cybercrime

Ik geef veel lezingentrainingen en talks. Ik kom daardoor bij veel verschillende bedrijven door het hele land (en soms daar buiten). Vaak gaat het om een bewustwording van IT Security (en natuurlijk de nieuwe privacywet AVG). Door voorbeelden te geven krijgen mensen meer bewustwordingen IT Security en wat hacken nu eigenlijk precies is. Ik wil geen “bangmakerij” veroorzaken maar juist laten zien dat je er iets aan kunt doen en dat je zelf in controle kunt zijn over je privacy. Veel gehoord is dan ook dat de voorbeelden die ik geef “eye-openers” zijn. Dat is precies wat ik wil. Bewustwording en daarna gedragsverandering (want, dat is echt de volgende stap). Vaak krijg ik de vraag waar de filmpjes te vinden zijn die ik gebruik in mijn presentaties of waar mensen de websites of programma’s terug kunnen vinden. Kortom, wat zijn mijn favoriete websites over hacking en cybercrime?

Dit zijn de sites, filmpjes en links die ik interessant, leuk en een must vind om te laten zien:

Leren hacken

TryHackMe – het leukste platform om te leren hacken.

DDoS:

Gwapo IP Stresser ad – Video van een jongen die DDoS aanbiedt.

Black Friday – Zo leg ik een DDoS ook weleens uit.

Ethical Hacking:

Kali Linux – De bekendste Linux distributie bomvol tools die je kunt gebruiken in het pentesten.

Parrot Sec – Een Kali Linux tegenhanger die ik ook erg fijn vind om mee te werken.

Internet of Things:

Insecure Camera’s – Een website die publieke camera’s indexeert.

Shodan.io – Alles connected, alles online, alles kan gehackt worden.

Even Apeldoorn bellen? – De beroemde commercial van Centraal Beheer.

SSL:

Qualys SSL Labs – Check je SSL certificaten.

Let’s encrypt – Het niet hebben van SSL is geen excuus meer.

Kwetsbaarheden:

OWASP Top 10 – Web development kan fout gaan. Dit is de top 10 van meest voorkomende problemen.

HaveIBeenPwnd – Weten of je accountgegevens ooit in een databreach zaten? Deze site helpt je goed op weg.

Social Engineering

Je credit card online? – Mensen die hun CC online posten. Ze bestaan.

En het zijn er dus heel veel – Nog meer Credit Cards online.

Hacken. Alles kun je hacken.

Doom op een ATM – Precies. Doom op een pinautomaat. Omdat het kan.

Laat een website de Harlem Shake doen – Copy, Paste en gaan! Maar alleen zichtbaar in jouw browser:)

Hack Devices

Wifi Pineapple – Het ultieme hack device om Wifi kwetsbaarheden e.d. aan te tonen.

Bash Bunny – Dus je organisatie gebruikt USB sticks? Dit is de reden om dat niet meer te doen.

Dit waren mijn favoriete websites over hacking en cybercrime. Ik heb nog veel, veel meer voorbeelden. En misschien heb je er zelf ook wel een paar. Ik hoor het graag!