Word geen slachtoffer van phishing

Phishing

Op 15 januari is bekend geworden dat online fraude steeds vaker voorkomt. Hoewel maar weinig mensen aangifte doen, schat het CBS dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime zijn geworden afgelopen jaar.

Phishing is een voorbeeld van cybercrime. Naast phishing e-mails zie je ook dat er steeds meer slachtoffers zijn van smishing, SMS phishing. Dit gebeurt niet alleen via SMS, overigens, hackers gebruiken ook WhatsApp. Een ander voorbeeld is vishing: dit is voice phishing, waarbij je gebeld wordt door een hacker die probeert je gegevens te stelen. Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van phishing? Waar het aantal “klassieke” misdaden zoals inbraken en zakkenrollers afneemt, is het aantal gevallen van cybercrime met tweederde toegenomen. In november nam ik voor Bitdefender bij Computertoaal onderstaand filmpje over phishing op. Hierin leg ik uit hoe je phishing kunt herkennen. Ook kom je hier erachter hoe je ervoor zorgt dat jij niet het volgende slachtoffer wordt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Check onderstaand filmpje, of neem contact met ons op. We geven vaak lezingen op congressen, evenementen en op locatie bij organisaties als gemeentes, banken, IT bedrijven en allerlei andersoortige bedrijven.